Προμαχώνας Αντόνιο Ζένο: Σκουπίδια και Ακαθαρσίες

Ο επιβλητικός, αλλά βαθιά καταβεβλημένος (στο εξωτερικό του κυρίως) βορειο-ανατολικός Προμαχώνας του Φρουρίου, ο επονομαζόμενος Αντόνιο Ζένο, κρύβει μιαν αξιοθαύμαστη εσωτερική διαρύθμιση αποτελούμενη από ευρύχωρες αψιδωτές στοές, σκάλες και κανονιοθυρίδες!

Παρόλη την απίθανη ομορφιά του αλλά και το γεγονός ότι παραμένει, τυπικά τουλάχιστον, απροσπέλαστος στο ευρύ κοινό, λόγω της προφανούς επικινδυνότητάς του, ο Ζένο φαίνεται ότι φιλοξενεί ασυνείδητους συμπολίτες μας ή και ενδεχομένως “επισκέπτες” του τόπου μας. Θλιβερή απόδειξη αποτελούν οι ακαθαρσίες τους και τα πάσης λογής απορρίματα (πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια ανψυκτικού, παλέτες, σακούλες κτλ.) που ατιμάζουν αυτό τον ιστορικό χώρο όπου κάποτε ποτίστηκε με ανθρώπινο ιδρώτα και αίμα, είτε ελληνικό, είτε των κατακτητών μας.

Η φωτογραφία που παραθέτουμε είναι ενδεικτική και κατ’ ελάχιστον μπορεί να μεταφέρει τον όγκο των απορριμάτων που υποβαθμίζουν το χώρο. Μέσα από αυτή τη φωτογραφία καλούμε τους συμπολίτες μας να αποκηρύξουν και να απέχουν από τέτοιες επαίσχυντες πράξεις. Επίσης, τους καλούμε να καταγγείλουν στην Ομάδα μας οποιοδήποτε σχετικό περιστατικό πέσει στην αντίληψή τους!

Κλείνοντας, υποσχόμαστε ότι θα διερευνήσουμε, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική υπηρεσία, τις δυνατότητες καθαρισμού της περιοχής.

Leave a Reply