Η Ομάδα μας

Ταυτότητα Ομάδας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης “Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος” είναι το επίσημο όνομα μιας ανεξάρτητης, μη κερδοσκοπικής ομάδας που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από άτομα διαφόρων ηλικιών και πολιτικών προσανατολισμών. Η ανεξάρτητη και μη κομματικοποιημένη δράση της ομάδας έχει ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων, των κατοίκων της Χίου αλλά και κάθε ευσυνείδητου πολίτη, Έλληνα ... Read More »

Στόχοι

Άμεση επαφή με τους τοπικούς φορείς (Δήμο και Αρχαιολογία) με στόχο την τοποθέτηση του Κάστρου μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην ατζέντα τους.  Διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή του Κάστρου και του ζωντανού οικισμού, τη γνωστοποίηση του προβλήματος και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του (π.χ. Περιηγήσεις μέσα στο Κάστρο, διενέργεια συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, ποιητικών βραδιών, ... Read More »

Αιτήματα & Προτάσεις

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ο.Δ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Τα αιτήματα της εθελοντική μας ομάδας κινούνται κυρίως σε  τρεις βασικούς άξονες:  Στην ύπαρξη αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων Στην αποκατάσταση – συντήρηση των μνημειακών χώρων και τον ευπρεπισμό του παραδοσιακού οικισμού Στην επισκεψιμότητα του μνημείου και του παραδοσιακού οικισμού του               ... Read More »

Δράσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ   2018   25 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2018 Έκθεση Παλαιών Φωτογραφιών με Επαγγέλματα της Χίου στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Φρουρίου με τίτλο “Παλιά μου Τέχνη Κόσκινο” 22 Ιουλίου 2018 Καθαρισμός από μέλη της ομάδας μας του αύλειο χώρου του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Φρουρίου ... Read More »

Γίνε Μέλος

Η Διάσωση και Ανάδειξη του Κ-Άστρου της Χίου και του ζωντανού οικισμού του ήταν και παραμένει ο κύριος στόχος του Συλλόγου μας!!! Γίνε και εσύ Εθελοντής για το Κάστρο και πρόσφερε για τον τόπο σου, για την ιστορία και τον πολιτισμό σου!!! Συμπληρώνοντας λοιπόν την πιο κάτω αίτηση και αποστέλλοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: tocastrotischiouenasxamenosparadeisos@hotmail.gr  είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση ... Read More »