Πρόσκληση Ανοικτού Ενδιαφέροντος – Συγκέντρωση Φωτογραφικού Υλικού για τα Επαγγέλματα της Χίου

Πρόσκληση Ανοικτού Ενδιαφέροντος

 

Η Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος, σε συνεργασία με την ομάδα φατσοβιβλίου Παλαιές Φωτογραφίες Χίου, επιθυμεί να συγκεντρώσει και να καταγράψει την επαγγελματική παράδοση του νησιού μέσα από παλαιές φωτογραφίες, και την ανάδειξη τους μέσα από έκθεση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη Χίο μας.

Στην εθελοντική μας αυτή προσπάθεια ζητάμε τη δική σας συμβολή, γι’ αυτό απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Χιώτες που διαθέτουν ανάλογο υλικό, να συμβάλουν στην υλοποίηση της.

Οι παλαιές φωτογραφίες (θεωρούνται φωτογραφίες από την δεκαετία του 1980 και πριν) θα πρέπει να απεικονίζουν επαγγέλματα, τους ανθρώπους που ταυτίστηκαν με αυτά, τους χώρους εκτέλεσης των επαγγελμάτων, αλλά και τα εργαλεία/μέσα που χρησιμοποιούσαν (π.χ ζαχαροπλαστεία, φωτογραφεία, οδηγοί, πωλητές, αγροτικές εργασίες, ψάρεμα, μάζεμα μαστίχας, μάζεμα/συσκευασία μανταρινιών, ραφεία, φαρμακεία, ιατρεία, κουρεία και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα και ανθρώπους που άφησαν εποχή στο νησί).

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να στέλνονται σκαναρισμένες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο palaiesfotosepaggelmatachios@gmail.com (το σκανάρισμα να είναι τέτοιας ποιότητας ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί σε μέγεθος Α4, ανάλυσης 300PDI) μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018. Για όσους βρίσκονται στη Χίο και δεν έχουν κατάλληλο σκάννερ, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να βοηθήσουμε.

Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να προέρχονται από προσωπικά αρχεία (δεν επιτρέπονται φωτογραφίες καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες που ανήκουν σε αρχεία χωρίς την έγκριση των κατόχων τους και φωτογραφίες που απλά ανέβηκαν στο διαδίκτυο).

Επιπλέον, η κάθε φωτογραφία θα πρέπει συνοδεύεται από όσα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν γι αυτήν, π.χ αρχείο από όπου προέρχεται, χρονολογία φωτογραφίας (περίπου), τόπος, στοιχεία ανθρώπων που απεικονίζονται, επάγγελμα, κάποια λόγια για το τι απεικονίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, όσο και μέσω τηλεφώνου στο 6985083952 ή στο 6998911496

Σας ευχαριστούμε πολύ και προσμένουμε στην ανταπόκριση σας.

Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος & Παλαιές Φωτογραφίες Χίου

ς

Leave a Reply