Αστικές Αναπλάσεις στο Κάστρο της Χίου

Αναδημοσίευση από politis.chios.gr

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει πλέον η περιζήτητη ανάπλαση του Φρουρίου μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να κατοχυρώσει ανάδοχο του έργου με τίτλο: «Αστικές Αναπλάσεις Φρουρίου Χίου».

Στη διαδικασία του διαγωνισμού έλαβαν μέρος συνολικά 13 εταιρίες ενώ ανάδοχος του ανακηρύχθηκε η εταιρεία του Ε. Στρογγυλού με ποσοστό έκπτωσης 38,36% και συνολικό προϋπολογισμό 213.000.

Το έργο

Με βάση τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:

1)      Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου μεταξύ των 3 δημοτικών κτιρίων (κατασκευή παιδικής χαράς)

Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται να γίνει ανάπλαση του δημοτικού χώρου που βρίσκεται μεταξύ 3 δημοτικών κτιρίων και η κατασκευή παιδικής χαράς

2)       Ανάπλαση χώρου γύρω από Αγ. Νικόλαο στον οικισμό Φρουρίου Χίου

Στην οδό Θεοκρίτου εντός του οικισμού του Κάστρου Χίου, στο κτίσμα του Αγίου Νικολάου, πρόκειται να γίνει επέμβαση μικρής κλίμακας στον προαύλιο χώρο του.

Πιο συγκεκριμένα η υφιστάμενη πλακόστρωση πρόκειται να καθαιρεθεί και να κατασκευαστεί νέα πλακόστρωση στον κοινόχρηστο χώρο: εμβαδού 100,00τμ στα δυτικά, στα νότια και τα ανατολικά.

Η νέα πλακόστρωση θα αποτελεί συνδυασμό λίθινων πλακών Θυμιανών (κόκκινες και κίτρινες), τύπου Βουνού και Λαγκάδας, ορθογωνισμένου σχήματος, σε διαδρομή από Βορρά προς Νότο.

Η είσοδος του Αγίου Νικολάου του Μώλου εντός του Φρουρίου Χίου Φωτογραφία Μπαχάς Δημήτρης

Η είσοδος του Αγίου Νικολάου του Μώλου εντός του Φρουρίου Χίου
Φωτογραφία Μπαχάς Δημήτρης

3) Ανάπλαση εισόδων οδού Θεοτοκά, όπισθεν REX, πύλης Ματζόρε και Δυτικής πύλης οικισμού Φρουρίου Χίου

Με το έργο αυτό προβλέπεται στην ανατολική είσοδο του οικισμού κάστρου Χίου να γίνει ανάπλαση χώρου που αφόρα το δρόμο ο όποιος οδηγεί στη κεντρική πλατεία του οικισμού και χώρου  εντός των τειχών και πίσω από το χώρο πρασίνου στην ανατολική πλευρά του οικισμού.

IMG_0934

Link Πηγής:

http://politischios.gr/koinonia/pianoyn-doyleia-ta-synergeia-sto-kastro-binteo

Leave a Reply