Η Ομάδα μας

Ταυτότητα Ομάδας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης “Το Κάστρο της Χίου Ένας Χαμένος Παράδεισος” είναι το επίσημο όνομα μιας ανεξάρτητης, μη κερδοσκοπικής ομάδας που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από άτομα διαφόρων ηλικιών και πολιτικών προσανατολισμών. Η ανεξάρτητη και μη κομματικοποιημένη δράση της ομάδας έχει ως απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων, των κατοίκων της Χίου αλλά και κάθε ευσυνείδητου πολίτη, Έλληνα ... Read More »

Στόχοι

Άμεση επαφή με τους τοπικούς φορείς (Δήμο και Αρχαιολογία) με στόχο την τοποθέτηση του Κάστρου μεταξύ των πρώτων θεμάτων στην ατζέντα τους.  Διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την προβολή του Κάστρου και του ζωντανού οικισμού, τη γνωστοποίηση του προβλήματος και ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών του (π.χ. Περιηγήσεις μέσα στο Κάστρο, διενέργεια συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων, ποιητικών βραδιών, ... Read More »

Αιτήματα & Προτάσεις

Τα αιτήματα μας κινούνται κυρίως σε  τρεις βασικούς άξονες:  Στην ύπαρξη αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, στην αποκατάσταση – συντήρηση των μνημειακών χώρων και τον ευπρεπισμό της περιοχής και στην επισκεψιμότητα. Συγκεκριμένα προτείνουμε: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Υπ. Πολιτισμού (όπως στις περιπτώσεις Ρόδου και Χανίων) Μελέτες: Χρειάζονται άμεσα εμπεριστατωμένες μελέτες, με έμφαση στα πιο σημαντικά σημεία του Κάστρου, ... Read More »

Δράσεις

buena2

ΑΤΖΕΝΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΝΑΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ       7 Μαίου 2016 – Καστροποδηλατάδα στον οικισμό του Φρουρίου Χίου        24 Οκτωβρίου 2015 – Προβολή ταινίας ‘Τρέξε αν Μπορείς’ στον αύλειο χώρο των Οθωμανικών Λουτρών      3ο Φεστιβάλ Κάστρου Χίου 2015 Διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Κάστρου Χίου τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2015 Το ... Read More »

Γίνε Μέλος

Η Διάσωση και Ανάδειξη του Κ-Άστρου της Χίου και του ζωντανού οικισμού του ήταν και παραμένει ο κύριος στόχος του Συλλόγου μας!!! Γίνε και εσύ Εθελοντής για το Κάστρο και πρόσφερε για τον τόπο σου, για την ιστορία και τον πολιτισμό σου!!! Συμπληρώνοντας λοιπόν την πιο κάτω αίτηση και αποστέλλοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: tocastrotischiouenasxamenosparadeisos@hotmail.gr  είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση ... Read More »