Εκπαιδευτική Πύλη Κάστρου

Καστρο-παιχνίδι: Τα 3 Μαγικά Κλειδιά του Κάστρου της Χίου!!! (Μέρος Γ’)

Screen Shot 2017-01-15 at 5.19.35 PM

Καστρο-παιχνίδι: Τα 3 Μαγικά Κλειδιά του Κάστρου της Χίου!!! (Μέρος Γ’) Ελάτε να γνωρίσουμε το Κάστρου της Χίου και την ιστορία του μέσα από το καστρο-παιχνίδι: τα 3 Μαγικά Κλειδιά του Κάστρου της Χίου. Λύσε τις ασκήσεις-γρίφους, απόκτησε τα 3 κλειδιά που ανοίγουν τις Πύλες του Κάστρου και απελευθέρωσε το από τους εχθρούς!!!! Read More »

Καστρο-παιχνίδι: Τα 3 Μαγικά Κλειδιά του Κάστρου της Χίου!!! (Μέρος Α’)

1111

Ελάτε να γνωρίσουμε το Κάστρου της Χίου και την ιστορία του μέσα από το καστρο-παιχνίδι: τα 3 Μαγικά Κλειδιά του Κάστρου της Χίου. Λύσε τις ασκήσεις-γρίφους, απόκτησε τα 3 κλειδιά που ανοίγουν τις Πύλες του Κάστρου και απελευθέρωσε το από τους εχθρούς!!!!    Συντάχθηκε από την Δέσποινα Κρόκου, Μέλος της Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος Read More »

Περιηγητική Διαδρομή στο Κάστρο της Χίου

Παρουσίαση Κάστρου-page0002

 1. Τάφρος – Γεφύρι – Πόρτα Maggiore Η κατασκευή υδάτινης τάφρου αποτελούσε μία συχνή και αποτελεσματική αμυντική γραμμή των παραθαλασσίων και όχι μόνο κάστρων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Η τάφρος είχε ρόλο ενισχυτικό, καθώς βοηθούσε στην άμυνα του Φρουρίου, δημιουργώντας ένα επιπλέον εμπόδιο στους επίδοξους εισβολείς, κι ένα τεχνητό νησί, όπου η πρόσβαση στο εσωτερικό του ήταν ... Read More »

Σύντομη Ιστορία του Κάστρου της Χίου

Σύντομη Ιστορία του Κάστρου-page0001

Το Κάστρο της Χίου είναι σίγουρα ένα μοναδικό κόσμημα για όλο το νησί! Γι’ αυτόν το λόγο σας προσκαλούμε να το επισκεφθείτε και να το ανακαλύψετε!! Το κείμενο αυτό, σκοπό έχει να δώσει σύντομες, αλλά απαραίτητες πληροφορίες, ώστε ο κάθε επισκέπτης και κάτοικος του Κάστρου να μπορέσει να θαυμάσει τον πλούτο που υπάρχει σε αυτό! Οι ανασκαφές ανάγουν την ύπαρξη ... Read More »

Ζωγράφισε το Κάστρο της Χίου

Χρωμάτισε τα Λουτρά

ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ        ΤΑ        ΟΘΩΜΑΝΙΚΑ         ΛΟΥΤΡΑ     ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ    ΤΗΝ     ΠΥΛΗ     PORTA MAGGIORE     Σχέδια από Γιασεμή Μονιού, μέλος της Ε.Ο.Δ Το Κάστρο της Χίου ένας Χαμένος Παράδεισος Read More »